vr 19 januari 2018, 12:39 uur

Grote schade Armeense kwestie

Volgens Ugur Pekdemir, voorzitter Turks Academisch Netwerk, heeft Armeense genocide-kwestie ‘bom onder eigen samenleving’ gelegd. Hij zegt dit in de Elsevier van 21 oktober. De econoom Ugur Pekdemir is naast voorzitter van het Netwerk ook directeur van de Servicedienst van de Gemeente Tilburg. Hij denkt dat het schrappen van Turkse kandidaat-kamerleden door CDA en PvdA onder Turkse Nederlanders tot een verlies aan vertrouwen in de Nederlandse democratie heeft geleid.

Wat denkt u, zou het een trendbreuk zijn: partijen laten Turkse kandidaten pardoes vallen, waar ze die eerder gretig binnenhaalden?

Pekdemir: ‘Ik hoop dat het geen trendbreuk is. We willen van nieuwe Nederlanders dat ze potjandorie niet aan de kant blijven staan en je ziet dat er kandidaten zijn die slagen, maar die vervolgens door het paniekvoetbal bij de grote politieke partijen weer worden geschrapt. Die blijken heel snel opgeofferd te worden. Als leek denk ik dan: zou het te maken hebben met diepgewortelde gevoelens, dat we in het parlement eigenlijk niet vertegenwoordigd willen worden door nieuwe Nederlanders? Misschien vinden we het eng, wordt het als bedreigend ervaren. Of willen partijen niet als allochtonen-partij worden gezien.’Er zijn 4 reacties

 1. Ali Desidero
  Geplaatst op 20 oktober 2006 om 7:34 pm uur.

  PvdA en CDA krijgen geen stem van mij! ik twijfel tussen D’66 en Groenlinks…

 2. m.p
  Geplaatst op 21 oktober 2006 om 12:30 am uur.

  Je hebt groot gelijk Desidero, laat ze het maar voelen die grote partijen met hun nep Turken in de partij. We gaan voor de kleinere symphatieke en niet zo arrogante partij stemmen.

 3. t5urk
  Geplaatst op 21 oktober 2006 om 11:15 pm uur.

  d66 heeft ook anti turkse uitspraken gedaan vorig jaar………..al vergeten?

 4. Ali Desidero
  Geplaatst op 22 oktober 2006 om 9:22 am uur.

  Welke partij niet? Wat denk je van SP en Groenlinks…
  Je moet de partij punten maar eens nalezen op de websites. Demirel ne demis; dun dundu, bugun bugundur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl