do 18 januari 2018, 05:06 uur

Compromis FIA en Turkse Grand Prix

De organisatie van de Grote Prijs van Turkije heeft met de mondiale autosportfederatie (FIA) een compromis bereikt over de geldboete van 5 miljoen dollar die de Turken kregen opgelegd. De FIA deelde die straf uit, omdat de leider van Turks Cyprus de prijs aan de winnaar mocht overhandigen schrijft De Telegraaf.

De organisatie van de race in Istanboel hoeft nu ‘slechts’ 2,5 miljoen dollar (1,9 miljoen euro) te betalen. De FIA meldde woensdag dat dat bedrag inmiddels is overgemaakt. Het optreden van Mehmet Ali Talat, die aan de miljoenen kijkers werd geïntroduceerd als ‘president van de Turkse Republiek van Noord-Cyprus’, zorgde voor nogal wat ophef, vooral in Griekenland.Er zijn 2 reacties

 1. m.p
  Geplaatst op 19 oktober 2006 om 2:08 am uur.

  De race wordt in TR gehouden, en TR erkent toch noord Cyprus of ben ik nou gek. Of was daar een ene Griek aan de macht, ik dacht het niet!

 2. serdar
  Geplaatst op 19 oktober 2006 om 3:02 pm uur.

  m.p.

  wel realistisch blijven he…Turkije is gastland voor de organisatie. en de organisatie zelf is niet Turks!!! en het is een organisatie die zich aan internationaal erkende protokollen houdt. dat Turkije dat niet doet zegt nog niet dat ze dat ook mogen…dus heel simpel…boeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl