zo 17 december 2017, 22:22 uur

EP: hervormingen Turkije onvoldoende

Europees Parlement De hervormingen die Turkije de afgelopen jaren heeft doorgevoerd zijn onvoldoende en kunnen mogelijk leiden tot vertraging van de onderhandelingen over toetreding tot de Europese Unie.

Dat heeft het Europees Parlement (EP) gisteren gezegd in een evaluatie van de Turkse vorderingen. Op verscheidene terreinen blijft Turkije in gebreke bij door Brussel gevraagde hervormingen. Volgens de Telegraaf hebben de belangrijkste bezwaren die het Europees Parlement woensdag formuleerde betrekking op het niet erkennen van (Grieks-) Cyprus en de verslechterende situatie waar sprake van zou zijn op het gebied van de mensenrechten.

Op een ander punt, het erkennen van de genocide op anderhalf miljoen Armeniërs tijdens en na de Eerste Wereldoorlog, was het Europees Parlement (EP) milder en werd de eis ingetrokken dat Turkije de volkerenmoord moet erkennen.Er zijn 2 reacties

 1. Pluto
  Geplaatst op 29 september 2006 om 8:57 pm uur.

  Ik denk dat Turkije Cyprus pas erkent als Cyprus 1 Cyprus word, je hebt nu een Grieks deel die word erkent door iedereen behalve Turkije, en je hebt een deel dat word erkent door Turkije en door verder niemand.

  Cyprus moet 1 Cyprus worden.

  Zonder Turkije is europa zwak, maar een ander uni in de toekomst sterker.

  Het klinkt misschien als pep talk, maar macht wisselt altijd van hand.

 2. serdar
  Geplaatst op 3 oktober 2006 om 12:04 pm uur.

  je bedoeld, als er voor Turkije 1 cyprus bestaat…

  want officieel is er 1 cyprus maar die is de facto gedeeld door bezetting!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste Video: Erdogan veroordeelt bloed...
Het laatste nieuws van Lokum.nl